Trebuie sa vezi filmul Cei 8 odiosi – The Hateful Eight

Trebuie sa vezi filmul Cei 8 odiosi – The Hateful Eight

Cei 8 odiosi este cel mai nou film al lui Quentin Tarantino. Acesta ofera spectatorilor actiune imbinata cu umor si te face sa fii atent la ecran timp de 187 de minute. Unii ar putea spune ca e cam lung. Dar deja ne-am obisnuit cu filmele care dureaza mai mult de doua ore dupa Django Unchained care avea o durata de 165 de minute si Pulp Fiction 154.

Actiunea filmului are loc in tinutul din Wyoming la cativa ani dupa Razboiul Civil. John Ruth(Kurt Russell) si Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) se indreapta spre orasul Red Rock. Acolo, Ruth (poreclit calaul) planuieste sa o duca pe Domergue in fata justitiei. De ce? Daca ti-as spune as strica toata distractia. Viscolul nu le face calatoria mai usoara si pare ca recupereaza cateva ierni pierdute. De aici a aparut si replica nimeni nu vine aici fara un motiv as naibii de bun. Acestia reusesc sa gaseasca adapost intr-un loc unde sunt intampinati de patru personaje putin mai neobisnuite. De aici te voi lasa sa mergi la cinema ca sa afli despre ce e vorba pentru ca nu vreau sa-ti dau vreun spoiler.

Mi-a placut modul in care Quentin Tarantino a ales sa creeze personajele. Acestea, impreuna cu decorul creaza o atmosfera cu care ne-am obisnuit pentru acest gen de filme Western. Dialogul si relatiile dintre personaje imbinate cu actiune si umor, dar si suspans sunt elementele care reusesc sa te tina atent pe toata durata filmului. Trebuie sa recunosc, si mie mi s-a parut ca dureaza cam mult. Dar, odata ce filmul a inceput sa ruleze nu am mai simtit cum a trecut timpul si am fost prins in actiune pana la final.

Era sa uit, inainte de a viziona filmul m-a amuzat foarte mult traducerea titlului. Inca nu-mi dau seama cum au ajuns de la The Hateful Eight la Cei 8 odiosi. Dar acum, dupa ce l-am vazut am cateva idei despre motivele pentru care titlul a fost tradus asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*