Mad Men

Mad Men – un serial pe care trebuie sa-l vezi

Mad Men este un serial american de televiziune de epoca creat de Matthew Weiner si produs de Lionsgate Television. Serialul a rulat pe reteaua de cablu AMC din 2007 pana in 2015, durand sapte sezoane si 92 de episoade. Cadrul sau de timp fictiv se desfasoara intre martie 1960 si noiembrie 1970.

Potrivit episodului pilot, sintagma Mad men a fost un termen de argou creat in anii ’50 de catre agentii de publicitate care lucrau pe Madison Avenue pentru a se referi la ei insisi, Mad fiind prescurtarea pentru Madison.

Personajul principal al serialului este executivul publicitar feminin Don Draper (interpretat de Jon Hamm), care este initial talentat regizor creativ la Sterling Cooper, iar mai tarziu partener fondator la Sterling Cooper Draper Pryce.

Mad Men a primit o larga aclamare critica pentru scrierea, actoria, regia, stilul vizual si autenticitatea istorica; a castigat numeroase premii, inclusiv 16 Emmy si 5 Globuri de Aur. Spectacolul a fost, de asemenea, prima serie de cablu de baza care a primit Premiul Emmy pentru seria de drama de exceptie, castigand premiul in fiecare an din primele sale patru sezoane (2008-2011).

Proiectare filmare si productie

Episodul pilot a fost filmat la Silvercup Studios din New York si in diverse locatii din oras; episoadele ulterioare au fost filmate la Los Angeles Center Studios. Este disponibil in inalta definitie pentru afisare pe AMC HD si pe servicii video la cerere disponibile de la diversi filiali de cablu.

Scriitorii, inclusiv Weiner, au realizat volume de cercetari cu privire la perioada in care Mad Men are loc, pentru a face cele mai multe aspecte ale seriei – inclusiv design-ul detaliat, designul costumelor si recuzite – istoric exact, producand un stil vizual autentic care a adus numeroase laude, dar si critici pe masura.  Fiecare episod a avut un buget cuprins intre 2-2,5 milioane USD; bugetul episodului pilot a fost de peste 3 milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*