Lucruri care nu dau valoare vietii tale

Lucruri care nu dau valoare vietii tale

Exista lucruri pe care le facem din placere, altele din obisnuinta, dar exista si categoria lucrurilor pe care le facem ca asa trebuie sau ca asa se face. Ei bine, aceste lucruri nu te ajuta in viata si pot deveni chiar factorii care creaza neplaceri.

Intalnirile care nu sunt necesare nu te ajuta in viata

Se pare ca este la moda, mai ales la nivelul companiilor, sa se faca intalniri doar de dragul de a le bifa saptamanal sau lunar. Acestea nu ajuta adesea la nimic si problemele care se discuta sunt superficiale. In schimb, companiile ar putea sa organizeze intalniri atunci cand este cazul sau sa aleaga foarte bine oamenii pe care ii invita. Tipul de la IT cu siguranta nu va fi interesat de cine stie ce probleme din firma care nu tin de domeniul lui.

Problema asta este raspandita si la nivel de prietenii unde oamenii aleg sa se vada doar de dragul de a se vedea si apoi ajung sa regrete ca au pierdut timp pretios. Solutia aici este sa stabilesti iesiri doar cand este cazul si sa te asigura ca prietenii pe care ii ai chiar sunt persoane cu care vrei sa iesi.

Mailurile nu te ajuta in viata

Suntem o generatie de oameni care asteapta raspunsuri imediat si din cauza aceasta ne-am legat practic de telefoane si de toate mijloacele de comunicare, dar dintre acestea mailul este una dintre resursele care mananca foarte mult timp. Nu este la fel de rapid ca telefonul sau ca mesajele trimise prin platforme dedicate si o discutie poate dura zile pentru a ajunge la un consens. In schimb, cel mai bine ar fi ca cei angajati in discutie sa o rezolve prin intermediul mesajelor care sunt mult mai rapide sau printr-un apel.

Site-urile de socializare nu te ajuta in viata

Diverse site-uri de tipul Facebook si Instagram ocupa foarte mult timp si odata ce intri, fara sa iti dai seama, te trezesti ca trec zeci de minute si tu tot dai scroll prin feed. Ei bine, acestea sunt gandite fix in acest scop pentru a te face sa stai cat mai mult pe ele si ideal este sa le accesezi doar la anumite ore sau cand ai nevoie sa scrii cuiva. Evita sa intri pe aceste site-uri cu gandul ca vezi 2-3 postari si gata. Niciodata nu va fi asa. Site-urile de socializare nu te ajuta in viata si daca au vreun impact, acesta este adesea negativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*