Filme motivaționale bazate pe fapte reale

Industria cinematografică produce filme din ce în ce mai interesante care au cât mai multe efecte speciale și scenarii foarte bine gândite. Cu toate astea, există și partea aceea a industriei care produce filme motivaționale bazate pe fapte reale pe care ne vom concentra în acest articol.

În continuare vom vorbi despre aceste filme motivaționale bazate pe fapte reale, despre cum oameni care păreau că nu mai au nici o șansă și-au schimbat viața și despre cum poți ieși din orice situație dacă ești motivat suficient.

Pe măsură ce vom descoperi titluri noi le vom adăuga în continuarea listei de mai jos.

Lista cu cele 23+ filme motivaționale:

The Ron Clark Story (2006)

Filmul inspirațional spune povestea lui Ron Clark, un profesor idealist care abandonează viața și siguranța dintr-un orășel ca să vină în New York City pentru a ajuta copii undei școli să se adapteze în societate.

Mandella: The Long Walk to Freedom (2013)

Filmul portretizează viața lui Mandella, de la un băiat de la țarăm la un luptător pentru drepturile oamenilor și egalitatea dintre aceștia. Ajunge să fie primul președinte de culoare din țara sa și pe parcursul filmului veți observa greutățile prin care trece.

A Beautiful Mind (2001)

John Forbes Nash Jr. este personajul din centrul atenției și filmul îl portretizează drept un matematician geniu arogant care ajunge în cel mai jos punct din viața sa, dar reușește să se ridice pentru a-și recăpăta demnitatea și normalitatea.

Won’t Back Down (2012)

Este povestea a două mame care se unesc pentru a lupta împotriva sistemului de învățământ care este disfuncțional și nu aduce nici un beneficiu elevilor.

Front of the Class (2008)

Brad Cohen suferă de sindromul Tourette, iar această boală atrage cu ea glumele și comportamentul violent din partea colegilor săi. Cu toate acestea, Brad reușește să depășească aceste momente și să se dezvolte într-un adult care mai târziu avea să câștige importante concursuri pentru cariera sa.

I’m Not Ashamed (2016)

Drama biografică este bazată pe jurnalele lui Rachel Joy Scott, una dintre victimele de la atacul din Liceul Columbine din America.

Anne Frank: The Whole Story (2001)

Există și o carte cu același nume, iar atât filmul cât și cartea spun povestea lui Annei Frank așa cum ea o descrie în jurnalele sale. Acțiunea se petrece în timpul Holocaustului și veți vedea cum ea, alături de familia ei s-a luptat pentru suporaviețuire.

Soul Surfer (2011)

Visele lui Bethany Hamilton sunt spulberate în momentul în care este atacată de rechini. De aici începe povestea despre cum reușește să-și revină și să câștige câteva campionate de surf.

We are Marshall (2006)

Echipa de fotbal a Universității Marshall more într-un tragic accident aviatic. Comunitatea este grav afectată de acest accident, iar un an mai târziu, speranța le este redată de noul antrenor jucat de Matthew McConaughey care vine în oraș pentru a reconstrui echipa și simbolul acelei comunități.

The Walk (2015)

Pelicula a avut un succes foarte mare în anul lansării deoarece prezintă povestea lui Phillipe Petit care, pe data de 7 august 1974, reușește să străbată distanța dintre cele două turnuri gemene din America pe o sfoară.

October Sky (1999)

Coalwood nu este un orășel prea cunoscut din Virginia de Vest, dar Homer Hickam vede într-o zi un satelit pe cer, lucru care îl inspiră să construiască și el o rachetă. Mai târziu, acesta ajunge inginer la NASA.

The Diving Bell and the Butterfly (2007)

Acest film inspirațional spune memoriile lui Jean-Dominique Bauby, jurnalista care, după ce a suferit un atac de cord devine editor șef la una dintre cele mai faimoase reviste de lifestyle din lume, Elle.

The Great Debaters (2007)

Melvin B. Tolson este îngerul salvator de la Wiley College care reușește să-și inspire studenții să organizeze un grup de dezbatere și să-i provoace la duel pe cei de la Harvard în cadrul unui concurs național de dezbateri.

Florence Nightingale (1085)

Filmul spune povestea lui Florence Nightingale, fiica unor aristocrați care decide să se impună dorințelor familiei ei și să se înroleze ca asistentă în războiul din Crimea.

Hotel Rwanda (2004)

Această producție spune povestea lui Paul Rusesabagina, managerul hoteluluo Hutu care își riscă viața pentru a-i proteja pe refugiații Tutsi în timpul genocidului din Rwandan.

The Express (2008)

Ernie Davis este un tânăr care are de înfruntat competiția dură pentru a fi acceptat la echipa de fotbal Syracuse University. Sarcina sa este cu atât mai grea cu cât aflăm despre el că, pe lângă competiție are de înfruntat sărăcia și discriminarea venită din partea celor care nu au la suflet jucătorii de culoare.

Freedom Writers (2007)

Bazat pe cartea cu același nume, Freedom Writers spune povestea profesoarei Erin Gruwell și arată cum a reușit aceasta să motiveze o clasă de studenți compusă din tineri cu un trecut și cu o cultură diferită să lucreze împreună și să se implice, la rândul lor, pentru schimbare.

P.S. Dacă ți-a plăcut lista de filme motivaționale bazate pe fapte reale, îți recomandăm și articolul despre cărți de dezvoltare personală care îți vor schimba viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*