Filme de vazut

Filme de vazut cel putin o data in viata

Tokyo Story (1953)

Filmul japonez Yasujiro Ozu a fost recunoscut drept cea mai stralucita lucrare a cinematografiei mondiale, ca urmare a unui sondaj realizat la 358 de regizori de revista britanica Sight & Sound in 2012.

Shawshank Redemption (1994)

Povestea vointei si hotararii indomabile a lui Andy Dufrain in ultimii zece ani, a trecut pe listele cu cele mai bune filme din toate timpurile in functie de versiunea publicului atat din Romania, cat si din strainatate.

Fight Club (1999)

Povestea prabusirii morale a unei societati de consum, a prins audienta atat cu relevanta ideii, cat si cu finalul puternic. Dar acest lucru nu s-a intamplat imediat. La box office, filmul a esuat mizerabil, criticii evaluand trasaturile inovatoare ale regizorului, au certat imaginea pentru violare cu violenta, iar Clubul Luptei a devenit cult doar 10 ani mai tarziu. Acum este considerat unul dintre cele mai rezonante evenimente de film de la sfarsitul secolului XX.

Pianistul (2002)

Cel mai bun film al lui Roman Polanski, care a luat trei Oscaruri in 2003, se bazeaza pe povestea adevarata a pianistului Vladislav Shpilman, un supravietuitor polonez capturat de nazisti.

Titanic (1997)

Filmul cu catastrofa epica a lui James Cameron a devenit cel mai mare film din istoria cinematografiei pana la aparitia avatarului aceluiasi regizor. In 1998, Titanic a fost nominalizat la 14 Oscaruri si a luat 11 dintre ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*