speaker mai bun

Cum sa devii un speaker mai bun

Una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor este cea de a vorbi in public, tocmai din acest motiv, in articolul de mai jos vorbim despre lucrurile care te pot face un vorbitor in public mai bun si despre cum sa treci peste frica de scena.

Recunoaste ca ai emotii

Nu incerca sa le ascunzi pentru ca mai rau faci. Trebuie sa recunosti ca emotiile sunt acolo si sa le folosesti in avantajul tau. Foarte multi actori profesionisti recunosc faptul ca au emotii si dupa ce au jucat deja in sute de spectacole. Emotiile sunt parte din noi si trebuie sa invatam sa le acceptam.

Fa o gluma

Daca vrei ca audienta sa fie de partea ta inca de la inceput, indiferent de natura discursului (bine, exista cateva exceptii), incearca sa faci o gluma din domeniul pe care il cunosc cei din public. Asta cu siguranta le va atrage atentia si te vei pozitiona deja ca o persoana cu simtul umorului.

Spune o poveste personala

E mult mai usor sa spui o poveste personala decat sa citesti de pe slide-uri sau sa spui o poezie invatata de acasa. Desigur, anumite joburi nu-ti permit nici glume, nici povesti, dar poti folosi momente de stat in fata publicului spunand povesti personale ca sa te obisnuiesti cu audienta si sa nu iti mai fie asa teama de ea.

Fii sincer

Hei, esti in fata multor oameni care au venit sa te asculte pe tine. Nu trebuie sa te temi de reactia lor pentru ca daca esti sincer si nu ii minti, iar pe deasupra le mai spui si ca ai emotii pentru ca esti foarte incantat sa te afli in fata lor, cu siguranta multe greseli vor trece neobservate. Atentie insa ca trebuie sa dai vina pe faptul ca esti in fata lor pentru emotii, daca spun ca iti e frica de vorbitul in public sau ca ai emotii in general s-ar putea sa pierzi din credibilitate. Stiu ca este un fel de adevar trunchiat, dar ei nu au de unde sa stie ce e in mintea ta si pana la urma trebuie sa te faci chiar si pe tine sa crezi ca iti e teama sa le vorbesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*