Citate cu autori necunoscuti

Cum alegi un echipament circular cu masa mobila

In orice industrie vor exista o serie de echipamente de prelucrare cheie, fara de care fluxul tehnologic si productia nu ar fi la cotele si calitatea obtinuta in zilele noastre. De altfel, se stie ca echipamentele de tip industrial sporesc randamentul de productiei, optimizand totodata intregul proces de creatie.

Iar in industria de procesare a lemnului nu se fac exceptii, existand multiple echipamente si linii complete de procesare. Printre echipamentele de baza se numara si cele de tip circular cu masa mobila, ce pot fi reprezentate de: sisteme de taiere si tivire, de retezare si stivuire, linii de optimizare, fierastraie, site vibratoare etc.

Din punct de vedere al echipamentelor si a instalatiilor de flux tehnologic, industria de prelucrare a lemnului este extrem de vasta. Iar alegerea celor mai bune sisteme de prelucrare vor influenta in mod evident intreg randamentul procesului de productie, direct, si indirect, profitul obtinut si reputatia companiei pe piata.

Asadar este necesar sa fii la curent cu toate informatiile care te pot ajuta sa faci cea mai buna alegere, informatii pe care ti le vom prezenta in cele ce urmeaza.

 Cum alegi un echipament circular cu masa mobila

In vederea alegerii celui mai bun circular cu masa mobila, un prim lucru de care trebuie sa tii cont este dimensiunea echipamentului. In mod evident, pentru a-ti putea desfasura afacerea intr-un mod cat mai profesionist vei avea nevoie de o multitudine de echipamente, de preferat cat mai performante. Insa, este bine sa aproximezi cu o marja de eroare (de preferat pe plus), ca echipamentele alese vor avea dimensiuni corespunzatoare pentru amplasarea lor facila intr-un anumit loc sau unghi.

De asemenea este bine sa respecti si ordinea fireasca a procesului tehnologic. Va fi mult mai eficient, de exemplu, sa amplasezi echipamentul de incarcare a materiei prime langa cel de decojire a scoartei, acestea fiind procese ce au loc crescator, in lant. Tinand cont de aceste criterii, poti stabili cu mai multa precizie tipul echipamentului necesar si performante.

Si daca tot vorbeam de performante, la acest capitol trebuie sa te asiguri ca echipamentele deruleaza procesul cat mai eficient si la scala potrivita. Astfel, capacitatea de productie poate fi un criteriu important, caci exista echipamente simple, dar si echipamente cu sistem de functionare dublu, care permite procesarea unei cantitati mai mare de materie prima.

De altfel, si echipamentele ce pot prelucra mai multa materie prima vor fi mai mari, dar si cantitatea de produse finite va fi mai ridicata. Iar daca cererea e pe masura, acest lucru poate fi favorabil.

Prin intermediul unei instalatii la cheie poti optimiza toate caracteristicile acesteia in functie de nevoile fluxului tehnologic si a potentialului companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*