peka kucha

Ce este o pecha kucha

O pecha kucha se refera la prezentarile in PowerPoint sau in alte programe de genul si se refera la raportul 20×20. Adica 20 de slide-uri care tin fiecare cate 20 de secunde.

Scopul este sa ajute la organizarea informatiei astfel incat sa nu plictiseasca privitorul. De asemenea, il obliga pe cel care prezinta sa se incadreze in timpul pe care-l are ca sa zica ce doreste sa spuna. Astfel, prezentarile sunt mai scurte si, ajungem din nou la ce spuneam mai sus, nu se plictiseste privitorul/ascultatoru.

Pecha kucha a aparut in anul 2003 in Tokyon, Japonia. De fapt, aceste doua cuvinte vin din japoneza si inseamna chit-chat.

Este un mod de prezentare folosit in foarte multe tari si orase, din datele pe care le-am gasit pe internet si conform pechakucha.com, oameni din peste 700 de orase din jurul lumii folosesc aceasta tehnica pentru a tine prezentari de impact.

In concluzie, o pecha kucha este o tehnica de prezentare care foloseste slide-uri si care reuseste sa faca vorbitorul sa spuna esentialul. De asemnea audienta va fi incantata de acest lucru deoarece nu trebuie sa mai asculte toate micile povesti de legatura dintre idei care nu aduc valoare prezentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*