Avantajele unei remorci auto

Avantajele unei remorci auto

Remorcile auto sunt, cu siguranta, un accesoriu util pentru toata lumea, deoarece nu necesita intretinere speciala si, daca nu depasesc 750 kg, pot fi conduse de oricine are un carnet categoria B. Remorcile auto exista de multa vreme pe piata auto si reprezinta o alternativa foarte buna pentru persoanele care prefera sa faca deplasari pe distante lungi cu bagaje multe. De asemenea, remorca auto este utila si pentru cei care detin un magazin si doresc sa se aprovizioneze singuri.

De ce trebuie sa tii cont cand conduci o remorca?

In primul rand, trebuie sa exersezi intoarcerile si parcarile, deoarece este mult mai greu sa parchezi cu spatele un autoturism care are agatat de el oremorca auto, fata de unul care nu are. Nu pleca la drum inainte de a exersa aceste doua lucruri, deoarece risti sa ii incurci pe ceilalti soferi ori sa blochezi traficul incercand sa parchezi.

Al doilea aspect care este la fel de important este sa realizezi tot timpul ca greutatea autoturismului tau este cu o treime mai mare, iar lungimea a crescut si ea considerabil. Cu alte cuvinte trebuie sa fii mult mai atent la viteza cu care circuli pe portiuni care pot fi alunecoase si sa fii foarte atent atunci cand virezi.

Cat de eficienta este remorca de 750 kg?

Remorca care intra in categoria de 750 kg, este extrem de utila nu numai pentru cei pasionati de calatorii, dar si pentru micii intreprinzatori cu magazine, deoarece pot transporta un volum mare de marfa catre magazinul sau barul lor. Nu de putine ori am vazut, mai ales in comune care se afla departe de oras, cum patronii magazinelor din zona transporta marfa en-gross, cu ajutorul unei remorci de 750 kg. Remorca este practica si usor de atasat la o masina de categoria B. Desigur, o masina cu motor puternic te ajuta si mai mult, insa remorca auto de 750 kg a fost proiectata pentru a fi folosita de catre orice conducator cu permis de categoria B.

Magazinele de specialitate, ofera o gama vasta de produse, iar clientii pot alege remorca care li se potriveste cel mai bine. In categoria de remorci de 750 kg gasim doua tipuri: 

-Remorci auto cu frana;

-Remorci auto fara frana. 

De obicei, remorcile auto fara frana se vor opri odata cu autovehiculul, insa soferul va trebui sa fie mai atent la limita de viteza si sa “simta” cand este nevoie sa incetineasca. In schimb, remorca cu sistem propriu de franare este ceva mai sofisticata, deoarece poate fi conectata la senzorul masini, astfel incat, daca autovehicolul franeaza automat si remorca va frana. 

Avantajul unei remorci cu frana este ca ofera o siguranta mai buna, in special in caz de accident, daca remorca iese din vehicul. Pentru acest tip de remorca, este obligatoriu sa adaugi lanturi intre remorca si carligul de remorcare. Pentru toate remorcile a caror greutate bruta a vehiculului depaseste 750 kg, dispozitivul de franare este obligatoriu. 

Acestea sunt cele mai populare tipuri de remorci. Alege-o pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*