lego-filme

Ai merge sa vezi un film in care personajele principale sunt piese de Lego?

Mie mi s-a parut foarte ciudata ideea de a face un film in care chiar toate personajele sunt piese de lego. Ba chiar mai mult, sa si bagi filmul asta in cinematografe in format IMAX parea foarte amuzant. Vazusem trailerul de cateva ori si n-as fi spus ca abia asteptam sa-l vad sau ca e ceva de capul lui. Ei bine, de indata ce a inceput The LEGO Batman Movie, ca despre el este vorba, mi-am schimbat parerea pentru ca era o combinatie interesanta intre foarte multe replici amuzante si piese de lego simpatice.

Cel mai mult mi-a placut faptul ca vine cu o perspectiva putin mai diferita punand actiunea in scena doar cu piese de lego. Stiu ca a mai fost un film cu lego acum doi sau trei ani, dar eu nu l-am vazut asa ca acesta a fost primul.

Apar foarte multi super eroi chiar daca unii au roluri secundare si participa doar la o petrecere, de exemplu. Adica asa cum fac Flash, Green Lantern, Wonder Woman si alti eroi DC, petrecere la care Batman ajunge din intamplare si descopera ca n-a fost invitat. Dincolo de partea amuzanta a filmului e vorba si despre singuratatea lui Batman si frica sa de a primi oamenii in viata lui. Daca vrei s-o iei ca pe o lectie de viata, este vorba de a recunoaste ca uneori nu poti sa rezolvi toate problemele de unul singur si ai nevoie de cineva care sa te ajute.

„Esti constient ca n-ai spus nici macar o data
cuvintele: Te urasc, Joker.” – Joker

Pe mine m-a amuzat foarte mult replica asta pentru ca face din povestea de dragoste ura dintre Batman si Joker, una mult mai buna decat povestea de dragoste whatever dintre Grey si Ana din ultimul (mai e o carte, n-avem norocul asta) lor film.

Avem parte si de referinte la adresa filmelor cu Batman, asa ca daca l-ai urmarit pe Batman inca din 66, sigur o sa-ti placa.

Filmul nu e doar pentru copii. Bineinteles ca totul se intampla intr-un mod foarte rapid si s-ar putea sa te ameteasca la inceput, dar asta e pentru ca un copil n-ar avea rabdare sa stea intr-o sala de cinema daca actiunea s-ar petrece prea lent. Pe de alta parte, pentru adulti, filmul e foarte bun la capitolul replici amuzante, unele chiar la adresa Marvel.

Coloana sonora e foarte faina, sunt si melodii cave-made (asta e echivalentul homemade pentru Batman, nu?) care reprezinta un fel de imnuri de lupta pe care Batman le canta de fiecare data cand are de rezolvat vreo problema in Gotham City.

9 pack-ul lui Batman, sa nu uitam de abdomenul sau perfect lucrat cu care se lauda de fiecare data cand are ocazia. Cand l-am vazut facand asta mi-am imaginat prima zi de sala a unui tip si momentele alea in care se priveste in oglinda si isi imagineaza ca ar putea castiga un concurs de culturism cu noul lui corp lucrat timp de 5 minute. Singura diferenta ar fi faptul ca Batman chiar are 9 pack, un patratel e de rezerva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*