locuri de vizitat in Romania

20 de locuri de vizitat in Romania

 1. In Transilvania exista un strat de sare de aproximativ 400 de m, din care isi trage originea si Salina de la Turda. Salina are o vechime de peste 13 milioane de ani si o grosime medie de 250 de m. Salina este un monument istoric al judetului Cluj, apreciat de intreaga Romanie.
 2. Lacul Ochiul Beiului – Se afla situat in Muntii Aninei fiid o componenta a Parcului National Cheile Nerei Beusnita. Pentru a ajunge la el, este nevoie sa se strabata un traseu anevoios dar albastrul si claritatea apei va vor impresiona.
 3. Fenomenele ciudate din judetul Buzau atrag o multime de vizitatori. Este unul din locurile unde focul tasneste din adancul pamantului. Aceste focuri vii sunt rezultatul unor emanatii de gaze existente in anumite zone.
 4. Muntii Rodnei – sunt situati in partea de nord a tarii noastre fiind cei mai inalti munti din Carpatii Orientali. Varful Pietrosul avand o altitudine de 2303 m. Muntii se intind pe suprafata judetelor Bistrita Nasaud si Maramures.
 5. Vulcanii noroiosi din judetul Buzau – acestia se formeaza datorita gazelor naturale ce provin din pamant de la o adancime de peste 3000 de m. Gazele traverseaza un sol argilos si imping apa in exterior. Un namol rece iese la suprafata formandu-se astfel conuri care au asemanarea unor vulcani.
 6. Biserica Fortificata de la Viscri – face parte din patrimoniul UNESCO fiind o constructie in stil gotic, caracterizata in interior de incinta dubla. Biserica dateaza din secolul XII. fiind construita pe o veche temelie romana.
 7. Barajul Siriu – este un baraj artificial care a fost construit pentru producerea de energie electrica, amenjarea sa terminandu-se in anul 1985. A devenit unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat, ruta DN1 luand forma lacului Siriu. Barajul este o intindere de apa fara margini.
 8. Lacul Albastru  -se afla in apropierea localitatii Baia Sprie fiind unic prin faptul ca isi schimba culoarea in functie de lumina. Lacul este situat pe Dealul Minei avand o suprafata de jumatate de hectar. Caderea unei galerii miniere a dus la formarea acestul lac. In aceasta galerie odata cu trecerea timpului s-a adunat apa de ploaie.
 9. Podul lui Dumnezeu.- situat la Ponoarele. Este cel mai mare pod natural din tara, al doilea din Europa si singurul deschis circulatiei autovehiculelor. Are o lungime de 30 de m.
 10. Canionul 7 scari din muntii Piatra Mare – numele Canionului este dat de 7 cascade. Canionul are o lungime de 160 de m si o diferenta de nivel de 58 de m. A devenit unul dintre cel mai frumoase locuri de vizitat datorita impresionantului peisaj. Ultima scara a cascadei masoara 35 de metri inaltime iar prima 8 metri.
 11. Cascada Ciucas – situata la 55 de km de orasul Cluj Napoca. Cascada si acul Ciucas se afla in acelasi amplasament geografic si au o deosebita importanta geografica nationala dar si locala.
 12. Cascada Cailor – situata in Muntii Rodnei si reprezinta una dintre cele mai frumoase atractii si locuri de vizitat ale Romaniei. Cascada este formata din mai multe trepte de cadere libera, aflate la aproximativ 40 m una de cealalta. Daca vizitati statiunea Borsa , nu puteti rata acesta cascada.
 13. Pestera Ursilor – renumita prin sculpturile naturii oferind frau liber imaginatiei vizitatorilor. Lumina in pestera provine de la lumanari. Este una dintre cele mai importante obiective a Muntilor Apuseni.
 14. Cimitirul Vesel este unu dintre cele mai neobisnuite locuri de vizitat in Romania. Este situat in Sapanta fiind un loc unde odihna vesnica este vazuta intr-o alta maniera, cea a bucuriei deoarece sufletul trece intr-o alta dimensiune. Picturile de pe pietrele funerare si din cimitir ilustreaza momente al vietii celui care a trecut intr-o alta dimensiune.
 15. Cheile Bicazului sunt granita dintre aceste regiuni ale Romaniei. Sunt o frumuset a naturii, regiune pitoreasca atragand anual o multime de turisti. Aceasta zona se intinde pe o suprafata de 6 km si este cuprinsa intre Lacul Rosu si Bicazul Ardelean.
 16. Catelul Bran care se impune peste horare prin legenda sa despre contele Dracula.
 17. Cel mai mai mare lac glaciar de pe teritoriul tarii noastre este Lacul Bucura, avand o suprafata de 8,90 ha. Lacul este situat in Parcul National Retezat la o altitudine de 2040 m. Alimentarea lui se face prin 5 izvoare principale. Lacul reuseste sa impresioneze prin frumusetea sa.
 18. La cota 2034 pe drumul Transfagarasan in muntii Fagaras veti descoperi Balea Lac cu o lungime de 360 m si o suprafata de 46508 ha. Este un lac glaciar care face parte din masivul Fagaras cel mai impunator munte din Carpatii romanesti.
 19. O minunatie a naturii care atrage anual un numar foarte mare de turisti este Delta Dunarii. Cunoscuta datorita peisajelor sale unice, florei si faunei regale Delta Dunarii este locatia ideala pentru o vacanta in natura, departe de agitatie.
 20. Parcul Natural Comana reuneste Rezervatia Stiintifica de Bujor, Rezervatia Naturala de Ghimpe si Balta Comana. Acest parc reprezinta o a doua Delta, protejand arii cu mare importanta floristica, faunistica si avifaunistica.
 21. Lacul Rosu este cel mai mare lac de baraj natural format pe teritoriul Romaniei. Este unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat datorita culorii rosiatice a lacului datorate Muntelui Suhardului a carui culoare purpurie se oglindeste in lac. Lacul s-a format in anul 1837.
 22. Manastirea Cozia – construita in urma cu 600 de ani. Manastirea are ca si hram Sfanta Treime si o arhitectura impresionanta. Manstirea este reprezentativa pentru trecutul istoric al tarii noastre.
 23. Muntii Fagaras sunt muntii in care se gasesc 14 varfuri al Romaniei care depasesc 2500m. Moldoveanu si Negoiu sunt cei mai inalti dintre acestia. Masivul are o clima aspra cu caracteristici subpolare. Sunt cei mai frumosi munti si unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*